Cum ar arăta mesele în sezonul rece fără un castron cu murături acrişoare? Iar gogonelele murate sunt pur şi simplu delicioase.

De ce ai nevoie pentru gogonele murate

10-12 gogonele

3-4 rădăcini de hrean

2 căpăţâni de usturoi

tije cu frunze de ţelină

tije de mărar

2-3 ardei iuţi

2 crenguţe cimbru

4 l apă

4 linguri sare grunjoasă

boabe piper

Cum se prepară gogonelele murate

Speli gogonelele şi le pui în borcane, aşezând printre ele căţei de usturoi curăţaţi, bucăţi de ardei iute, tije de ţelină, de mărar, de cimbru şi bucăţi de hrean.

Pui apa pe foc, sarea şi boabe de piper, după gust şi laşi până când se înfierbântă apa. Torni saramura în borcane, laşi 10-15 minute să se aşeze şi mai completezi cu apă, dacă mai este nevoie. Înfiletezi borcanele şi le laşi 1-2 zile la temperatura camerei să fermenteze, apoi le păstrezi într-un loc răcoros.

Sursa http://blog.hippoflambe.com/

Loading...
Evaluează articolul