Dacă nu ştii ce surpriză să-i faci iubitului tău în această lună a iubirii, poate vrei să îi demonstrezi ce gospodină specială şi-a ales. Iar friptura de vită este una din mâncărurile cu care să ieşi în evidenţă, care însoţită de un sos gustos pot face o cină romantică imposibil de uitat.
Friptura de vită, gătită aşa cum trebuie, să fie moale şi foarte gustoasă trebuie să aibă un sos, care să îi pună gustul şi mai mult în valoare. Aşadar, ţi-am pregătit două sosuri, cele mai bune pentru friptura de vită, care îţi vor oferi o masă plină de arome.

Cele mai bune sosuri pentru friptura de vită – sos de merişoare

Ingrediente:
- 250 g merişoare proaspete sau 150 g de vişine uscate
- 200 ml apă
- Zahăr după gust
- Coajă lămâie după gust
- Pere şi vin alb (dacă vrei ceva special)

Mod de preparare:
Merişoarele sunt fructe foarte acre, de aceea dacă nu îţi place sosul mai acru trebuie să pui cam 200 g de zahăr. Aşadar, merişoarele se fierb în apă, când începe să clocotească se pune şi zahărul şi coaja de lămâie. Se lasă la fiert până se obţine sosul mai gros. În farfurie se pune separat de friptură şi va avea un efect estetic excelent, ca să nu mai vorbim de gust. Dacă vrei ceva cu adevărat special, curăţă 2 pere de miez şi adaugă în sosul de merişoare când e aproape gata. Pune şi puţin vin alb. Apoi când se răceşte puţin sosul pune cu linguriţa sosul în pere şi serveşte-le lângă friptura de vită. Se pot folosi şi caise sau vişine dacă nu găseşti merişoare.

Cele mai bune sosuri pentru friptura de vită – sos de coniac

Ingrediente:
- 20 g unt
- 1 ceapă tocată
- 30 ml coniac
- 100 g smântână

Mod de preparare:
Pune într-o tigaie untul la topit şi adaugă peste ceapa tocată. Lasă să se călească bine până când ceapa prinde o culoare aurie. Apoi toarnă coniacul şi lasă la fiert 10 minute. După aceea pune şi smântâna, amestecă bine, pune sare şi piper şi mai lasă pe foc încă 5 minute. Când este gata, pune sosul peste friptura de vită caldă. O să fie cu siguranţă o masă specială şi romantică.

Saramură de pui cu sos de vin şi usturoi

Cotlete cu sos de piper verde

Lasagna cu carne şi sos bolognez

Loading...