De pe lista deserturilor pe care le poţi prepara în zilele festive nu ar trebui să lipsească aceste fursecuri cu nuci şi curmale.

De ce ai nevoie pentru fursecuri

1 foaie aluat fraged

3 linguri apă fierbinte

10 curmale deshidratate, fără sâmburi

2 linguri unt

3 linguri zahăr brun

scorţişoară, după gust

1 praf de sare

100 g nuci

200 g zahăr tos

Cum se prepară fursecurile cu nuci şi curmale

Dai drumul la cuptor. Pasezi curmalele cu apa, untul, zahărul, sarea şi scorţişoară, după gust. Întinzi aluatul, îl ungi cu pasta de migdale şi presari nucile zdrobite cât mai fin, dar nu măcinate. Rulezi strâns şi tai rulada în felii de aproximativ 1 cm grosime. Aşezi fursecurile într-o tavă tapetată şi presari peste ele zahăr tos. Le dai la cuptor aproximativ 25 de minute sau până când se rumenesc pe margini.

Sursa http://pinotte.ca

Loading...