Un număr mare de produse alimentare sunt falsificate în fiecare zi, dar producătorii preferă să scoată profit, decât să se gândească la sănătatea noastră. Uleiul e „îndoit“ cu alte grăsimi vegetale care au preţ mai mic.

Mierea este contrafăcută în proporţie covârşitoare, iar pâinea neagră, nici nu mai vorbim. Coloranţii sunt ingrediente nelipsite din multe, prea multe produse destinate consumului.

În caz că nu ştiai, mierea, uleiul de măsline, mezelurile, lactatele şi pâinea se numără printre cele mai falsificate alimente. Cum le recunoşti? Aici e problema. Nu prea reuşeşti. Se fac teste cu rezultate precise în laboratoare, dar până ajungem acolo, mâncăm. Şi uităm. Mai ales că gustul e bun.

Sunt un pericol pentru sănătate

Dacă reduci cantitatea de mezeluri consumată, riscurile pentru sănătate sunt mai mici. Dacă însă ignori atenţionările medicilor specialişti şi ale nutriţioniştilor, te expui unor probleme care se agravează în timp.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

Loading...
Evaluează articolul