Nu credeai că rozmarinul poate fi în aceeaşi reţetă cu ciocolata? Ei bine, îţi prezentăm o reţetă simplă, de fursecuri cu fulgi de ciocolată. Aromele de rozmarin şi lămâie din acest desert sunt subtile, dar rezultatul este foarte delicios!

Cele mai simple fursecuri cu ciocolată şi rozmarin - Ingrediente (12 porţii)

250 g făină
½ lămâie
7 g rozmarin
150 g unt
3 linguriţe praf de copt
100 g zahăr tos
140 g zahăr brun
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
1 ou
200 g ciocolată neagră
sare de mare, pentru decor

Cele mai simple fursecuri cu ciocolată şi rozmarin - Mod de preparare

Tai coaja de la lămâie, cât mai groasă. Toci rozmarinul.
pasul1
Topeşti untul într-o cratiţă la foc mediu, adaugi coaja mare de lămâie şi rozmarinul tocat, laşi să dea în clocot, apoi iei vasul de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească aproximativ 8-10 minute. Scoţi coaja de lămâie.
pasul2
Adaugi într-un bol făina, praful de copt, zahărul alb şi brun şi mixezi. Baţi aproximativ 1-2 minute, până la omogenizare. Adaugi esenţa de vanilie, sarea, untul şi oul. Omogenizezi cu mixerul încă 2-3 minute.
pasul3
Toci ciocolata nu foarte mărunt, o adaugi în bolul mixerului şi amesteci aproximativ 1-2 minute, până se omogenizează. Acoperi aluatul şi îl dai la frigider cel puţin 1 oră.
pasul4
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Cu o lingură mare, pui aluatul sub formă de biluţe pe hârtia de copt, având grijă să laşi suficient spaţiu între biluţe.
pasul5
Presari sare grunjoasă pe fiecare fursec. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, şi coci fursecurile aproximativ 8-12 minute. Serveşti aceste fursecuri cu ciocolată şi rozmarin la temperatura camerei.
pasul6
Sursa + foto: kitchenstories.io.

Fursecuri cu fulgi de ovăz

Fursecuri cu gem de căpşuni

Fursecuri japoneze

Fursecuri cu stafide şi alune

Fursecuri cu cremă de vanilie

Loading...