Vrei să ai pe masa de Sărbători un aperitiv mai deosebit? Terina cu brânză pe care ţi-o recomandăm este delicioasă, apetisantă şi uşor de preparat. Ce zici, încerci?

Ingrediente (6-8 porţii)

8 felii şuncă de Praga
500 g ficat de pui
100 g unt
2 cepe
250 g telemea grasă
200 g brânză de burduf
100 g alune de pădure
câteva fire ceapă verde
150 g brânză topită
sare
piper
cimbru
rozmarin
2 plicuri gelatină

Mod de preparare

Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi ficatul de pui. Când s-a înmuiat ficatul, adaugi cimbru, rozmarin, sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până se pătrunde bine ficatul. Dai să se răcească şi pui amestecul în blender, împreună cu untul, şi mixezi până obţii o pastă.

Telemeaua sfărâmată o mixezi cu brânza topită şi cu brânza de burduf. Adaugi ceapa verde, tocată mărunt. Pui gelatina la înmuiat în apă rece, după ­care o topeşti şi o laşi să se răcească. O împarţi în două şi o torni în ambele compoziţii. Omogenizezi bine.

Aşezi folie de plastic ­într-o tavă de cozonac. Pe fundul tăvii, pui felii de şuncă, torni jumătate din pasta de ficat, presari alunele zdrobite, torni jumătate din amestecul de brânză, restul de pastă de ficat şi compoziţia de brânză rămasă. Acoperi cu folie şi o laşi la rece minimum 6 ore. O decorezi cu pătrunjel şi cu alune.

Loading...