Dacă diabetul îţi face probleme sau pur şi simplu vrei să mai tai din cantitatea de zahăr zilnică, pregăteşte acest chec bicolor. Nu vei regreta!

Ingrediente

Pentru aluat
4 ouă
350 g făină
50 g îndulcitor
150 ml ulei
100 ml lapte
1 praf de copt
2 linguri cacao
2 linguri esenţă de vanilie

Pentru glazură
100 g ciocolată neagră
2 linguri unt

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu îndulcitorul până îşi dublează volumul. Adaugi laptele, uleiul, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie. În restul de aluat pui cacaua şi amesteci.

Torni această compoziţie peste cea din tavă şi le amesteci cu o lingură. Dai tava la cuptor, încins în prealabil, până trece testul scobitorii. Scoţi checul din tavă şi-l îmbraci în glazura făcută din ciocolata topită amestecată cu unt.

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează articolul