Prezente încă pe tarabele pieţelor, afinele pot fi fructele-vedetă ale multor deserturi. Unul dintre ele este chiar acesta.

Ingrediente

100 g unt
7 linguri făină
6 linguri zahăr
½ pachet praf de copt
4 ouă
zeama de la ½ lămâie
2 linguri afine, proaspete sau congelate
sare

Pentru glazură
8 linguri de zahăr

Cum se prepară

Speli afinele şi le laşi la scurs. Separi albuşurile de gălbenu-şuri. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Mixezi untul topit cu zahărul, gălbenuşurile şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Combini albuşurile şi gălbenuşurile şi încorporezi făina amestecând uşor. Tapetezi o tavă şi torni jumătate din compoziţie. Presari afinele şi pui restul de compoziţie. Ţii checul la cuptor până se rumeneşte frumos.

Între timp, prepari glazura caramel, topind zahărul într-o cratiţă. După ce ai scos checul din cuptor, torni glazura cât timp este încă lichidă.

Loading...