Când prepari chec, e bine să-l laşi la răcit până a doua zi, când îl poţi tăia feliuţe şi servi. Dacă vrei să păstrezi checul proaspăt mai multe zile, ţine-l înfăşurat într-un prosop de bucătărie.

Ai nevoie de

3 banane coapte
125 ml zahăr
125 ml ulei
2 ouă
500 g făină
10 g bicarbonat
10 g sare
10 g praf de copt
coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Cureţi bananele de coajă, tai câteva feliuţe, iar restul le pisezi cu furculiţa sau le pui într-un blender. Torni uleiul, adaugi ouăle, zahărul şi mixezi bine. Pui sarea, praful de copt, bicarbonatul, coaja de lămâie rasă, făina în ploaie şi amesteci bine, eventual la viteza inferioară a mixerului. Astfel, vei obţine o compoziţie pufoasă. Torni amestecul într-o tavă cu pereţi detaşabili sau chiar într-o formă de chec, pe care o tapetezi, în prealabil. Aşezi deasupra câteva feliuţe de banane şi dai la cuptorul încălzit pentru o oră. Faci testul scobitorii şi, dacă iese curată, e gata. Serveşti, după gust, presărat cu zahăr.

Loading...