Chec cu cacao şi portocale

chec cu cacao si portocale jpeg

Portocalele, des întâlnite în dulciuri pot fi folosite la mâncăruri ca o garnitură fină şi uşoară, mai ales în preparatele din peşte, din carne şi din diverse organe. Iar coaja de portocală, cum este şi cazul desertului nostru, se utilizează şi ea, proaspătă sau confiată, atât la mâncăruri cât şi la dulciuri.

Ingrediente (1 chec)

110 g unt 40 ml ulei 40 ml suc de portocale coaja de la 1 portocală 100 g zahăr 1 praf de sare 1 fiolă esenţă de vanilie 2 ouă 270 g făină 1 plic praf de copt 3 portocale 2 linguri cacao 200 g nuci mărunţite

sucul de la 1 portocală

2 linguri zahăr

2 linguri rom

Mod de preparare

Amesteci untul cu uleiul şi le baţi cu zahărul până obţii o spumă. Torni sucul de portocale, adaugi coaja, sarea şi esenţa de vanilie. Combini ingredientele, apoi treptat pui ouăle şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cu pudra de cacao. La final, pui nucile şi portocalele descojite şi tăiate. Aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute, până trece testul scobitorii. Pentru sirop, amesteci toate ingredientele şi torni compoziţia obţinută peste checul scos din cuptor.