Portocalele, des întâlnite în dulciuri pot fi folosite la mâncăruri ca o garnitură fină şi uşoară, mai ales în preparatele din peşte, din carne şi din diverse organe. Iar coaja de portocală, cum este şi cazul desertului nostru, se utilizează şi ea, proaspătă sau confiată, atât la mâncăruri cât şi la dulciuri.

Ingrediente (1 chec)

110 g unt
40 ml ulei
40 ml suc de portocale
coaja de la 1 portocală
100 g zahăr
1 praf de sare
1 fiolă esenţă de vanilie
2 ouă
270 g făină
1 plic praf de copt
3 portocale
2 linguri cacao
200 g nuci mărunţite

Pentru sirop
sucul de la 1 portocală
2 linguri zahăr
2 linguri rom

Mod de preparare

Amesteci untul cu uleiul şi le baţi cu zahărul până obţii o spumă. Torni sucul de portocale, adaugi coaja, sarea şi esenţa de vanilie. Combini ingredientele, apoi treptat pui ouăle şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cu pudra de cacao. La final, pui nucile şi portocalele descojite şi tăiate. Aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute, până trece testul scobitorii. Pentru sirop, amesteci toate ingredientele şi torni compoziţia obţinută peste checul scos din cuptor.

Loading...