Această reţetă de plăcinte de cartofi cu varză murată vine de la Alexandrina Barbu, din Buftea. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

25 g drojdie proaspătă

300 ml apă

zahăr

sare

Pentru umplutură

1 varză mică murată

4 cartofi medii

1 linguriţă amestec coriandru şi chimen măcinat

piper

sare

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru umplutură, tai varza fideluţă şi o căleşti cu ulei şi cu puţină apă, la foc mic. Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi la răcit.

Pentru aluat, dizolvi drojdia în 2 linguri de apă călduţă, adaugi puţin zahăr şi o lingură de făină. Amesteci bine, acoperi şi laşi la cald câteva minute.

Adaugi făina, un praf de sare şi frămânţi aluatul. Laşi la dospit până îşi dublează volumul.

Între timp, cureţi cartofii de coajă şi îi dai prin răzătoarea mare, adaugi varza călită şi restul ingredientelor. Împarţi aluatul în 10 părţi şi le întinzi, sub formă rotundă, cu sucitorul. Aşezi pe fiecare
puţină umplutură şi acoperi cu cealaltă parte de aluat. Presezi marginile cu o furculiţă ca să nu se desfacă şi le prăjeşti în ulei încins.

Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le serveşti calde.

Loading...