Ce bunătate! Ce arome! Ce gusturi şi ce combinaţii! Toate într-un singur chec delicios şi aromat!

Ingrediente (1 chec)

Pentru blat
2 ½ căni făină
3 linguri cacao
1 lingură ghimbir măcinat
2 linguriţe praf de copt
1 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă scorţişoară pudră
½ cană unt
1/2 cană zahăr brun
1 cană melasă
1 ou
1 cană apă fiartă

Pentru cremă
400 g miere
100 ml smântână dulce
150 g nucă măcinată
200 g unt
½ fiolă esenţă de rom

Pentru glazură
100 g ciocolată de menaj neagră
2-3 linguri lapte

Pentru decor
50 g alune nesărate
bombonele decorative

Cum se prepară

Amesteci făina cu cacaua, ghimbirul, praful de copt, bicarbonatul şi scorţişoara. Mixezi spumă untul cu zahărul şi melasa. Când amestecul e omogen, adaugi oul şi încorporezi amestecul de făină şi apa, turnându-le alternativ şi mixând continuu. Torni compoziţia într-o tavă de chec mai mare, unsă şi tapetată, şi coci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Laşi să se răcească şi tai checul pe lungime în trei.

Pentru cremă, amesteci mierea cu smântâna şi o încălzeşti la bain-marie. Înainte să dea în clocot, adaugi nuca măcinată şi esenţa de rom şi omogenizezi. Laşi să se răcorească şi încorporezi untul.

Pentru glazură, topeşti ciocolata la bain-marie cu laptele şi amesteci energic. Întinzi pe primul blat crema, aşezi al doilea blat, torni ¼ din glazură, pui ultimul blat şi îmbraci totul în restul de glazură. Decorezi cu alune măcinate şi bombonele decorative.

Loading...