Această reţetă de chec cu glazură de brânză vine de la Felicia Vanea, din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

Pentru blat
4 ouă

8 linguri zahăr

8 linguri ulei

12 linguri făină

1 praf de sare

Pentru glazură

500 g brânză dulce

5 linguri zahăr

3 linguri griş

3 ouă

300 g cireşe

esenţă de lămâie

Mod de preparare: 

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu sarea până cresc în volum. Adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte şi obţii o bezea lucioasă. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, apoi le încorporezi
în albuşuri. Omogenizezi în compoziţie, lingură cu lingură, făina. Întinzi într-o tavă de 21x25 cm hârtie de copt şi răstorni aluatul. Dai tava la cuptorul încins, la foc mic spre mediu, 30 de minute.

Între timp, amesteci brânza cu ouăle, zahărul, grişul şi cu esenţă, după gust.

Scoţi tava şi răstorni compoziţia cu brânză, netezeşti, aşezi cireşele fără sâmburi şi mai dai checul la cuptor încă 30 de minute.

Loading...