Micuţele fructe rubinii sunt preferatele tuturor în anotimpul cald. Zmeura e delicioasă în deserturi care să-i pună în evidenţă aroma inconfundabilă. Avem trei propuneri în care toate ingredientele se combină armonios.

 

Ingrediente

2 ouă

200 g zahăr

1 praf de sare

20 ml zeamă de lămâie

coaja de la 1 lămâie netratată

200 g iaurt grecesc (10% grăsime)

1 plic praf de copt

50 g unt

250 g făină

250 g zmeură

 

Pui într-un bol adânc ouăle, zahărul şi untul la temperatura camerei şi le omogenizezi cu mixerul 3-4 minute. Încorporezi iaurtul, apoi făina combinată cu praful de copt, sarea, coaja de lămâie şi zeama de lămâie. Amesteci cu o spatulă până se omogenizează şi torni jumătate din cantitate într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Presari jumătate din cantitatea de zmeură spălată şi scursă bine, restul de aluat, apoi pui zmeura rămasă.

Dai tava la cuptorul încălzit în prealabil şi coci 10 minute la 175 C°, apoi încă 25-30 de minute la 160 °C.

Laşi checul la răcorit 10 minute, apoi îl scoţi din formă şi îl serveşti.

FOTO Shutterstock

Loading...