Checul e pe placul tuturor! În combinaţie cu lămâie devine un desert regal. Şi încă ceva! Ca să-ţi iasă pufos foloseşte ouă proaspete.

Ingrediente

8 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri făină
2 lămâi
4 linguri ulei
2 linguri apă rece
1 praf de copt
1 praf de sare

Pentru glazură

zeama de la o lămâie
100 g zahăr pudră

Preparare

Separi gălbenuşurile şi le amesteci cu zahărul până devin spumoase. Adaugi coaja rasă şi zeama stoarsă de la cele două lămâi, uleiul, un praf de sare, apa rece, praful de copt cernut împreună cu făina. Când amestecul este omogen, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn.

Torni compoziţia în două tăvi de chec unse cu unt şi tapetate cu făină. Le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru circa 45 de minute. Le scoţi pe un grătar când sunt frumos rumenite deasupra şi faci testul cu scobitoarea. Între timp, pregăteşti glazura, frecând zeama de lămâie cu zahărul pudră adăugat treptat până se formează o pastă consistentă, dar uşor de întins.

Îmbraci checul cu glazura de lămâie, îl laşi 2-3 ore ca aceasta să se întărească, apoi tai checul felii şi îl serveşti.

Loading...