În Europa, seminţele de mac sunt în general folosite pentru produsele de cofetărie, la felca susanul în Orientul Apropiat. Umpluturile pe bază de macse pot uneori găsi în croasante şi în deserturile tradiţionale austriece, cum este ştrudelul.

Ingrediente (1 chec)

200 g unt
200 g zahăr
100 g seminţe mac măcinate
200 g făină
5 ouă
1 linguriţă esenţă vanilie
coaja rasă de la ½ de lămâie
1 lingură praf scorţişoară
1 lingură rom
zahăr pudră

Mod de preparare

Baţi untul cu zahărul până obţii o cremă spumoasă, adaugi esenţa de vanilie, praful de scorţişoară, coaja de lămâie rasă şi romul. Pui gălbenuşurile, unul câte unul şi treptat făina, care a fost amestecată în prealabil cu macul măcinat. La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute spumă. Compoziţia obţinută o torni într-o formă de chec tapetată. Coci la temperatură potrivită şi-l scoţi din tavă când este complet răcit. Îl pudrezi, dacă vrei, cu zahăr înainte de a-l servi.

Loading...
Evaluează articolul