Poftiţi la un... chec cu mere! O reţetă rapidă în 4 paşi simpli. Încearc-o şi spune-ne cum ţi-a ieşit!

Ingrediente:

4 mere făinoase
150 g zahăr
2 ouă
450 g făină
1 linguriţă de ghimbir
100 g unt la temperatura camerei
250 ml lapte
1 plic praf de copt
1 praf sare
200 g miez de nucă

Pentru glazură:
250 g zahăr pudră
6 linguri de lapte
1 plic zahăr vanilat

Pentru decor:
7-8 jumătăţi de nucă
2-3 caise uscate, tăiate mărunt

Mod de preparare:

Speli merele, le cureţi de coajă, scoţi cotoarele, le tai cubuleţe şi le amesteci cu ghimbir. Zdrobeşti cât mai mărunt nuca şi o încorporezi în compoziţie.

Ginger loaf + steps

Într-un vas încăpător pui untul tăiat cubuleţe, adaugi zahărul, sarea şi cele două ouă. Omogenizezi cu telul până când ingredientele încep să se lege, după care torni laptele puţin câte puţin. Presari făina combinată cu praful de copt în ploaie, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Ginger loaf + steps

Adaugi în aluatul de chec combinaţia de mere şi amesteci foarte bine, pentru a se omogeniza. Tapetezi o tavă pentru cozonac, răstorni compoziţia de chec cu mere şi o nivelezi. Ţii checul cu mere în cuptor aproximativ 35-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Ginger loaf + steps

După ce s-a răcit acest chec cu mere, prepare glazura. Combini zahărul pudră cu laptele şi cu plicul de zahăr vanilat şi amesteci până se topeşte şi capătă consistenţa unei creme mai groase. O întinzi peste checul cu mere, iar din loc în loc decorezi cu miezul de nucă şi bucăţile de caise.

Ginger loaf + steps

Chec cu portocala si cacao

Chec aperitiv din ficatei de pui

Chec cu mere si glazura de caramel

Loading...
Evaluează articolul