Fără prea multă bătaie de cap poţi prepara un desert delicios şi uşor acrişor. Te-am convins să încerci acest chec cu merişoare şi nuci?

De ce ai nevoie pentru chec cu merişoare şi nuci

400 g făină

200 g zahăr

1 lingură praf  de copt

1 praf de sare

1 linguriţă scorţişoară

coaja de la 1 portocală

1 ou

200 ml lapte

50 ml ulei

200 g merişoare

200 g nuci

Cum se prepară checul cu merişoare şi nuci

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.  Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, sarea, scorţişoara şi coaja rasă de la o portocală. Separat, baţi oul cu laptele şi uleiul şi încorporezi făina. Adaugi merişoarele şi nucile coapte în cuptor 15-20 de minute. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi checul să se răcească complet înainte să-l tai.

Sursa foto http://thefoodblog.net

Loading...