Simplu de preparat şi gata cât ai zice „chec“.

Ingrediente

200 g făină
150 g zahăr
3 ouă
150 ml lapte
60 g unt topit
5-6 curmale
100 g miez de nucă
1 lingură pudră de cacao
3 linguri rom
1 praf de copt
1 praf de sare
coajă rasă de lămâie

Pentru ornament

50 g ciocolată albă
50 g ciocolată neagră

Cum se prepară

Se pun curmalele la înmuiat în rom timp de 30 de minute, se scurg, se taie bucăţi, se pun într-un castron mare şi se amestecă cu nucile prăjite şi tăiate mărunt, untul topit şi laptele călduţ.

Separat, se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi coaja rasă de lămâie, apoi se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt, praful de sare şi pudra de cacao. Se toarnă compoziţia
peste amestecul de fructe, se amestecă bine, iar la sfârşit se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de chec unsă şi tapetată, apoi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. Se topesc cele două feluri de ciocolată în bain-marie şi, folosind un poş, se ornează checul, după ce se răceşte bine.

sursa foto: Shutterstock

Loading...