Pentru un gust dulce-acrişor, poţi adăuga în acest chec şi merişoare sau vişine din compot, fără sâmburi. În plus, va fi aromat de la portocală.

De ce ai nevoie pentru chec cu portocale

200 g zahăr

1 ou

4 linguri unt

220 g cremă de mascarpone

50 ml suc de portocale

400 g făină

1 linguriţă praf de copt

sare

200 g merişoare sau vişine

coaja de la 1 portocală

1 linguriţă esenţă de portocală

Cum se prepară chec cu portocale

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.

Mixezi crema de mascarpone cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaigi untul topit, oul şi sucul de portocale. Separat, amesteci făina cu praful de copt şi sarea.

Încorporezi făina peste cremă, pui coaja şi esenţa de portocale, apoi omogenizezi. La final pui merişoarele sau vişinele. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.

Sursa http://www.thebakingfairy.net

Loading...