Va fi cu siguranţă cel mai bun chec cu scorţişoară şi glazură pe care l-ai gustat vreodată. Uite cm se prepară!

De ce ai nevoie pentru chec cu scorţişoară şi glazură

Pentru chec

4 linguri unt

50 ml apă

1 lingură cacao

100 g făină

100 g zahăr

½ lingură praf de copt

½ linguriţă scorţişoară

1 praf de sare

1 ou

2 linguri lapte

Pentru glazură

2 linguri unt

4 linguri lapte

1 lingură cacao

150 g zahăr pudră

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 mână nuci sfărâmate

Cum se prepară chec cu scorţişoară şi glazură

Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi dai drumul la cuptor. Combini făina cu zahărul, praful de copt, scorţişoara şi un praf de sare. Amesteci untul cu apa şi cacaua şi le pui pe foc. Când vrea să dea în clocot dai deoparte, amesteci bine să se omogenizeze şi torni peste făină. Pui oul bătut şi laptele şi amesteci toate îngredientele. Torni umplutura în tavă şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii.

Pentru glazură, combini toate ingredientele şi le aşezi pe foc, amestecând până se omogenizează. Torni glazura peste checul răcit şi presari nuca sfărâmată.

Sursa foto http://www.lovebakesgoodcakes.com

Loading...