Căpşunile sunt printre fructele preferate ale verii. Aşadar, cum ar fi să profiţi de gustul şi aroma lor şi să le adaugi într-un chec pufos?

Ingrediente

  • 175 g unt moale
  • 60 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 3 ouă
  • 225 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 50 g nuci măcinate
  • 200 g căpşuni

Mod de preparare 

Dai drumul la cuptor la 160 ̊C şi aşezi hârtie de copt într-o formă de chec. Combini sarea cu praful de copt, nucile măcinate şi făina. Baţi untul moale cu zahărul tos şi cel vanilat, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, şi amesteci până se omogenizează. Încorporezi treptat jumătate din cantitatea de făină, 30 ml de lapte, restul de făină şi laptele rămas. Pui trei sferturi din compoziţie în tavă, apoi căpşunile tăiate jumătăţi şi torni restul de compoziţie. Dai checul la cuptor, aproximativ o oră, până când trece testul scobitorii.

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Budincă de chia cu căpşuni

Loading...