Un chec de sezon, cu tot felul de bunătăţi, doar pentru tine şi cei dragi.

Ingrediente (1 tavă)

6 ouă
6 linguri ulei
6 linguri făină
1 plic praf de copt
500 g spanac
100 g brânză telemea
100 g şuncă
piper
sare

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri şi baţi spumă albuşurile. Gălbenuşurile le amesteci bine cu uleiul, apoi le pui peste albuşuri şi mixezi. Încorporezi făina şi praful de copt stins.

Separat, pui la fiert apă cu sare şi opăreşti frunzele de spanac 2-3 minute. Tai şunca şi brânza cubuleţe, după care le adaugi în compoziţia de chec, alături de spanacul tocat şi de un praf de piper. Amesteci cu grijă.

Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă. Torni checul în ea şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Pentru a-ţi asigura reuşita reţetei, nu deschizi cuptorul în primul sfert de oră şi nu tai checul înainte de răcire.

foto: profimedia

Loading...