Cheescake japonez
Cu siguranţă ai făcut măcar o dată până acum reţeta clasică, dar merită să-i dai şi acestei delicatese o şansă.
Ai nevoie de
400 g cremă de brânză
60 g zahăr
60 g unt
6 gălbenuşuri
200 ml frişcă
10 ml suc de lămâie
80 g făină
6 albuşuri
100 g zahăr
Mixează crema de brânză cu zahărul, dauagă untul şi amestecă bine până compoziţia capătă o consistenţă fină. Adaugă gălbenuşurile şi frişca, iar după ce s-au omogenizat, zeama de lămâie. Cerne făina de două ori şi pune-o în compoziţie. Bate albuşurile cu zahărul şi adaugă-le în compoziţie, amestecând uşor. Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă rotundă.
Toarnă compoziţia în formă şi dă-o la cuptor la foc mic pentru 1 oră, după care măreşte flacăra pentru jumătate de oră.
Sursa foto http://www.yummygraphy.com/