Ai poftă de un dulce simplu de făcut, rapid şi delicios? Cheesecake-ul este cea mai bună variantă, mai ales dacă alegi să-l combini cu zmeura. Încerci şi tu această reţetă?

Ingrediente pentru cheesecake clasic cu zmeură

  • 500 g brânză proaspătă
  • 2 ouă
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 păstaie de vanilie
  • 200 g zmeură proaspătă
  • 150 g biscuiti sau fursecuri simple (pentru blat)
  • 70 g unt

Mod de preparare cheesecake clasic cu zmeură

Într-un bol înalt, adaugă brânza şi adaugă zahărul pudră. Taie păstaia de vanilie pe lung şi foloseşte conţinutul, pe care îl vei pune peste brânză. Amestecă bine, eventual cu un mixer, până când obţii un amestec spumat. Adaugă ouăle şi continuă să amesteci. Încorporează şi zmeura şi mixează bine. 

Între timp, prepară baza prăjiturii din biscuiţi. Sfărâmă-i bine! Poţi folosi o pungă legată la gură şi un făcăleţ. Amestecă 60 g unt topit cu biscuiţii şi vei obţine un blat sfărâmicios. Ai grijă să fie legat blatul. 

Utilizează o formă rotundă, detaşabilă, unge-o cu unt şi aşează blatul la bază. Presează-l bine cu lingura sau direct cu degetele. Toarnă amestecul de brânză deasupra şi bagă la cuptor pentru 50 de minute. 

Când este gata, se lasă la răcit şi se decorează cu zmeură. 

Poftă bună! 

Loading...