Cheesecake cu cireşe, fără preparare termică
Îţi recomandăm cel mai gustos cheesecake cu cireşe pentru zilele calde de vară.
Timp de preparare: 3h 40’ Pentru 12 porţii
Ingrediente
4 căni cireşe înjumătăţite fără sâmburi, proaspete sau decongelate
¾ cană zahăr tos, împărţit
¼ cană 4 linguriţe apă, împărţite
2 linguri amidon
200 g biscuiţi cu graham, de preferabil grâu întreg
½ cană nuci tocate, prăjite
1/3 cană ulei canola
2 pachete de câte 220 g brânză cremă fără grăsime
2 căni iaurt grecesc degresat sau cu vanilie
6 linguri zahăr folosit de cofetari
1 linguriţă esenţă de vanilie
Amestecă cireşele, ½ cană zahăr şi ¼ cană apă într-o cratiţă şi se pune la fiert. Amestecă amidonul cu 4 linguriţe apă şi apoi se pune peste amestectul de cireşe. Dă focul la mediu şi găteşte-le, amestecând incontinuu până când lichidul se îngroaşă şi capătă textura de sirop, timp de aproximativ 1 minut. Apoi ia-l de pe foc.
Pune biscuiţii într-un blender şi macină-i fin. Adaugă nucile şi lasă-le până sunt măcinate fin. Pune amestecul într-un bol şi adaugă restul de zahăr rămas din ¼ cană. Stropeşte cu puţin ulei şi amestecă. Pune amestecul într-o tavă dreptunghiulară.
Bate crema de brânză, iaurtul, zahărul şi vanilia într-un bol mediu cu ajutorul unui mixer până devine omogen. Pune amestecul peste crustă în tavă iar pe deasupra pune amestecul cu cireşe. Acoperă tava şi pune-o la rece pentru 3h.
sursa: www.kitchendaily.com