Arată spectaculos şi e perfect pentru o petrecere acasă. Acest cheesecake este reţeta de care ai nevoie pentru a-ţi impresiona oaspeţii: se prepară uşor, iar gustul este fabulos.

Ingrediente

70 g biscuiţi digestivi

25 g unt

350 ml smântână pentru frişcă - 35% grăsime

225 g cremă de brânză

85 g zahăr brun

200 g piure de dovleac

10 g scorţişoară

10 g esenţă vanilie

2 g sare

Mod de preparare: 

Pas 1

Topeşti untul. Mărunţeşti biscuiţii digestivi şi îi încorporezi în untul topit. Pui în fiecare pahar câte o lingură de compoziţie.

Pas 2

Baţi frişca şi o dai la rece. Mixezi crema de brânză cu zahărul brun, scorţişoara, sarea şi vanilia.

Pas 3

Adaugi piureul de dovleac şi, la sfârşit, încorporezi jumătate din cantitatea de frişcă bătută.

Pas 4

Torni compoziţia în pahare, peste biscuiţi. Decorezi cu frişca rămasă şi pudrezi cu scorţişoară. Le dai la rece cu 4 ore înainte de a le servi.

Sfatul bucătarului

„Le sfătuiesc pe cititoarele revistei să realizeze acest desert ori de câte ori au invitaţi acasă. Nu vor da greş cu el, pentru că arată foarte bine şi este şi foarte gustos. În loc de piureul de dovleac, pot folosi piure din alte fructe, în funcţie de preferinţele lor. Oricum, vor avea succes. Pentru a obţine un piure foarte fin, trebuie să treacă fructele fierte printr-o sită foarte deasă. Astfel, se păstrează consistenţa cremoasă a preparatului.“

Reţetă propusă şi realizată de pastry chef Mihaela Ciorik de la Atelierul de dulciuri Sweet Concept.

FOTOGRAFII: Sorin Stana

Loading...
Evaluează articolul