Chiftele cu dovleac şi brânză de oaie
Pun pariu că n-ai gătit niciodată astfel de clătite. Poate că nici nu ţi-a trecut prin cap. Ne înfigem în carne sau legume banale atunci când vine vorba de chiftele- Dar acestea sunt de toamnă. Cu aroma şi gustul lor specifice.
Ingrediente
250 g dovleac 250 g cartofi 1 ceapă 2 ouă 3-4 linguri făină 100 g brânză de oaie rasă câteva fire de pătrunjel verde tocat ulei pentru prăjit sare piper
Mod de preparare
Cureţi dovleacul, ceapa şi cartofii, le speli bine, le dai pe răzătoarea mare şi le pui la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au scurs bine, le amesteci cu restul ingredientelor şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Încingi ulei într-o tigaie, iei câte o lingură din compoziţia obţinută, formezi chifteluţe şi le prăjeşti pe ambele părţi până se formează o crustă aurie.
sursa foto: Shutterstock