Aperitivul perfect pentru o zi specială.

Ingrediente:

Pentru chiftele:
350 g carne tocată
40 g pesmet
un ou
15 măsline umplute
oregano

Pentru sosul de roşii:
1 kg roşii
2 căţei de usturoi
o legătură de cimbru
2 frunze de dafin
o ceapă
un pahar ulei de măsline
sare
piper

Mod de preparare:

Se opăresc roşiile, se decojesc, se taie bucăţi şi se pun într-un vas împreună cu cei doi căţei de usturoi zdrobiţi. Se toarnă un pahar de apă, apoi se pun cimbrul, pătrunjelul, frunzele de dafin şi ceapa curăţată şi tăiată felii. Se pune vasul pe foc şi se fierbe la foc mic amestecând uneori. Înainte de a lua de pe foc, se îngroaşă lichidul cu ulei de măsline şi se pune sare şi piper. Se amestecă carnea tocată cu pesmet, oul, sare şi piper, se formează chiftele rotunde şi turtite, se pune câte o măslină umplută pe fiecare chiftea şi se înveleşte în carne. Se pun chiftelele la frigider 30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C. Se pun chiftelele pe o tavă unsă cu puţin ulei şi se coc 20 de minute. Se pune sosul de roşii pe fundul unui castron mare. Deasupra se pun chiftelele fierbinţi şi se decorează cu câteva crenguţe de oregano proaspăt sau busuioc.

FOTO countdown.co.nz

Loading...
Evaluează articolul