Chiftele cu morcov şi păstârnac
E bine să mai uităm de carne în zilele toride de vară. Aşa că, de ce să nu încerci reţeta noastră?!
Dificultate mică Preparare 50' Pentru 6 porţii
Ingrediente
100 g făină
2 ouă
100 ml lapte sau bere
1 iaurt mic
1 morcov potrivit
1 păstârnac potrivit
1 praf de copt
2 linguri unt topit
½ linguriţă de zahăr
nucşoară
sare
piper
ceapă verde pentru decor
Mod de preparare
Cerni făina cu praful de copt, o amesteci cu zahărul, un praf de sare, ouăle bătute, iaurtul, formând un aluat pe care îl subţiezi cu lapte (sau bere) până la consistenţa unei smântâni.
Treci pe răzătoarea cu ochiuri mari morcovul şi păstârnacul, le condimentezi cu sare, nucşoară şi piper, după gust, le căleşti uşor în unt topit până se înmoaie, apoi le scurgi de grăsime şi le amesteci în aluatul de clătite.
Încingi, într-o tigaie neaderentă, unt şi torni cu un polonic mic grămăjoare din compoziţia de clătite. Le laşi să se rumenească pe ambele părţi, apoi le scoţi pe un platou cald şi le serveşti cu brânză de vaci, garnisite cu rondele de ceapă verde.