Delicioasele chiftele cu orez pot fi aperitivul oricărei cine din timpul săptămânii. Sau, de ce nu, o gustare delicioasă?

Ingrediente

6 cartofi

5 căţei de usturoi

1 lingură făină

1 pahar de orez

ulei pentru prăjit

1 ceapă

200 g pesmet

sare

piper

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă şi după ce s-au răcit îi dai pe răzătoarea mare. Pui orezul spălat bine la fiert, după care îl scurgi. Amesteci cartofii cu orezul, adaugi usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, sare, piper, o lingură de făină şi amesteci bine. Dacă ţi se pare compoziţia prea moale, mai adaugi făină.

Iei cu lingura din compoziţie, formezi chiftele, apoi le dai pe fiecare prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe un prosop absorbant şi le serveşti cu mărar, alături de legume fierte.

Loading...