Dacă ţii post sau ai o dietă vegană, nu înseamnă că meniul tău nu poate fi bogat şi variat. Aceste chifteluţe te vor convinge. Prepară-le şi tu!

 

 

Ingrediente

2 vinete medii

1 ceapă

2-3 linguri pesmet

4 căţei usturoi

½ legătură pătrunjel

sare, după gust

sare, după gust

2 linguri ulei de măsline

100 g făină

ulei pentru prăjit

Pentru servit

orez fiert

sos de roşii

frunze de pătrunjel

Cureţi vinetele parţial de coajă, le tai cuburi, le pui într-o tavă şi presari puţină sare şi uleiul de măsline. Le dai la cuptor, la foc mediu, 15 minute, apoi le laşi la răcorit.

Le pui într-un blender împreună cu ceapa tăiată în sferturi, usturoiul şi pătrunjelul mărunţit. Mixezi până obţii o compoziţie omogenă. O transferi într-un castron, adaugi pesmetul şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Cu mâinile umezite, formezi chifteluţe, pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe şerveţele de hârtie.

Le serveşti cu orez fiert, simplu, sos de roşii şi le decorezi cu pătrunjel proaspăt. 

FOTO: Shutterstock

Loading...