Chifteluţe în sos picant de roşii

1 captura de ecran din 2019 08 26 la 03 33 41 png png

Când nu mai ştii ce să găteşti, noi îţi venim în ajutor cu o reţetă delicioasă de chifteluţe în sos picant de roşii. O mâncărică extrem de gustoasă şi rapid de preparat.

Ingrediente: 

4 ouă

1 kg de carne tocată de porc

1 legătură de mărar

1 legătură de pătrunjel

1 căpăţâna de usturoi

sare şi piper după gust

ulei pentru prăjit

făina 

Pentru sos 

3-4 foi de dafin

sare după gust

mix de piper (alb/roşu/verde)

o linguriţă cu oregano

1/2 linguriţă piper negru

un vârf cuţit cu chilli

câţiva căţei de usturoi

100 ml suc de roşii

o lingură cu bulion

10-15 roşii cherry

un ardei iute roşu

un ardei iute verde

200 ml apă plată

busuioc proaspăt

Mod preparare chifteluţe în sos picant de roşii:

Aşează carnea tocată într-un vas, adaugă condimentele, ouăle, usturoiul pisat şi zarzavatul tocat marunt. Amestecă bine toate ingredientele până la omogenizarea completă. (Păstrează umplutura la rece, pentru o oră - două). Formează apoi chifteluţele în palmă cu ajutorul unei linguriţe, tăvăleşte-le prin făină şi prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei incins. Scoate-le pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces.

Pentru sos: pune apă într-o crăticioară de 2 litri şi fierbe-o  până ce dă în clocot. Adaugă condimentele, ardeii şi usturoiul feliat, continuând fierberea pentru 5 minute. Adaugă chifteluţele, iar când acestea se ridică la suprafaţă, adaugă suc de roşii şi bulion, pune roşiile şi lasă să fiarbă totul la foc potrivit, până ce sosul devine dens. După ce opreşti focul presară busuiocul tocat mărunt. Poftă bună!