Ciulama de ciuperci, o reţetă ideală pentru Postul Crăciunului

1 ciulama de ciuperci jpg jpeg

N-a mai rămas mult timp până când vom intra în Postul Crăciunului, motiv pentru care îţi propunem să încerci această reţetă delicioasă de ciulama de ciuperci.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • mărar şi pătrunjel verde

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile, spală-le bine şi fierbe-le în apă cu sare. Scurge-le apoi şi lasă-le din nou la fiert într-un litru de apă. Adaugă apoi ceapa, morcovii şi păstârnacul.

Când s-au fiert bine, condimentează cu sare şi lasă-le la răcit.

Într-o tigaie, încinge bine uleiul, căleşte făina 1-2 minute, iar apoi stinge cu supă. Amestecă bine, ca să nu se facă cocoloaşe, iar în momentul în care devine consistentă adaugă ciupercile tăiate felii. Aşteaptă să clocotească şi amestecă bine, ca să nu se prindă pe fundul vasului.

Potriveşte cu sare, piper şi verdeaţă.

Serveşte caldă, cu mămăliguţă.

Poftă bună!