Ciuperci umplute cu crabi

Ciuperci umplute cu crabi jpeg

O reţetă deosebită, perfectă de servit într-o zi specială. Recomandare: Când spălaţi ciupercile, nu le aşezaţi direct sub jetul de apă, vor absorbi tot lichidul. Ştergeţi-le cu un prosop umed.

Ingrediente:

500 de grame de ciuperci

200 de grame de carne de crab

5 cepe verzi tocate

un sfert de linguriţă de cimbru uscat

un sfert de linguriţă de oregano

piper negru măcinat după gust

un sfert de cană de parmezan ras

un sfert de cană de maioneză

un sfert de linguriţă de paprika

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-un bol mediu, amestecaţi carnea de crab, ierburile aromatice şi piperul. Adăugaţi maioneza şi parmezanul ras. Cât timp preparaţi celelalte ingrediente, lăsaţi compoziţia la frigider. Rupeţi cozile ciupercilor şi goliţi-le de miez, formând un fel de coşuleţe. Scoateţi amestecul cu carne de crab de la frigider şi umpleţi cu acesta ciupercile, apoi aşezaţi-le într-o tavă pentru copt. Presăraţi paprika şi parmezan peste. Se lasă la cuptor timp de 15 minute.

Foto: parentwin.com