Iată desertul perfect cu care să îţi răsfeţi copilul sau copiii într-o zi obişnuită de şcoală sau în orice altă zi din vacanţă.

Ingrediente

100 g făină integrală de grâu
20 g zahăr
40 g alune de pădure, tocate
1 linguriţă zahăr vanilat
3 ouă
250 ml lapte
50 g unt
3 banane
6 linguriţe cremă de ciocolată şi alune de pădure (din comerţ)
sare
unt, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru servire

Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci făina, zahărul, alunele, zahărul vanilat şi adaugi un praf de sare. Pui ouăle şi torni laptele, apoi omogenizezi bine cu telul. Într-o cratiţă, topeşti untul la foc mic, îl torni în bolul cu celelalte ingrediente şi amesteci până la omogenizare. Descojeşti bananele şi le tai în două, pe lungime. Încingi o tigaie la foc mediu şi topeşti o bucăţică mică de unt. Torni aluatul cu polonicul şi îl întinzi într-un strat subţire, pe toată suprafaţa tigăii. Prăjeşti clătita aproximativ 2-3 minute, până se coace aluatul, apoi o întorci şi o mai rumeneşti 1-2 minute. Întinzi un strat subţire de cremă de ciocolată şi alune de pădure pe fiecare clătită. Aşezi o felie de banană peste cremă şi rulezi clătita. Dacă vrei, pudrezi cu zahăr înainte de servire.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Clătite cu somon şi cremă de brânză

Cum să faci cele mai bune clătite

Cele mai bune clătite cu iaurt şi afine

Loading...