Clătite suedeze cu banane şi cremă de ciocolată

Clatite suedeze cu banane si ciocolata jpeg

Iată desertul perfect cu care să îţi răsfeţi copilul sau copiii într-o zi obişnuită de şcoală sau în orice altă zi din vacanţă.

Ingrediente

100 g făină integrală de grâu 20 g zahăr 40 g alune de pădure, tocate 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 250 ml lapte 50 g unt 3 banane 6 linguriţe cremă de ciocolată şi alune de pădure (din comerţ) sare unt, pentru prăjit zahăr pudră, pentru servire

Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci făina, zahărul, alunele, zahărul vanilat şi adaugi un praf de sare. Pui ouăle şi torni laptele, apoi omogenizezi bine cu telul. Într-o cratiţă, topeşti untul la foc mic, îl torni în bolul cu celelalte ingrediente şi amesteci până la omogenizare. Descojeşti bananele şi le tai în două, pe lungime. Încingi o tigaie la foc mediu şi topeşti o bucăţică mică de unt. Torni aluatul cu polonicul şi îl întinzi într-un strat subţire, pe toată suprafaţa tigăii. Prăjeşti clătita aproximativ 2-3 minute, până se coace aluatul, apoi o întorci şi o mai rumeneşti 1-2 minute. Întinzi un strat subţire de cremă de ciocolată şi alune de pădure pe fiecare clătită. Aşezi o felie de banană peste cremă şi rulezi clătita. Dacă vrei, pudrezi cu zahăr înainte de servire.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Clătite cu somon şi cremă de brânză

Clătite cu somon şi cremă de brânză

Cum să faci cele mai bune clătite

Cum să faci cele mai bune clătite

Cele mai bune clătite cu iaurt şi afine

Cele mai bune clătite cu iaurt şi afine