Când vrei să mai schimbi carnea cu ceva mai uşor, încearcă această reţetă de cod în sos de vin şi roşii.

De ce ai nevoie ca să prepari cod în sos de vin şi roşii cherry

Pentru sos:

2 linguri ulei de măsline

1/2 linguriţă fulgi de ardei roşu fărâmiţaţi

2 căţei mari (sau 3 mici) de usturoi, tocat fin

1 pahar roşii cherry, tăiate pe jumătate

1 pahar vin alb sec

busuioc mărunţit

2 linguri zeamă de lămâie proaspătă

1/2 linguriţă coajă de lămâie proaspătă

sare (după gust)

piper  negru (după gust)

Pentru cod:

2 linguri ulei de măsline

700 g cod, tăiat în 4 fileuri

sare şi piper

Cum prepari cod în sos de vin şi roşii cherry:

Preîncălzeşti cuptorul la 190 grade Celsius.

Cum faci sosul:

Încălzeşti uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi fulgi de ardei roşu mărunţiţi şi usturoiul şi căleşt i 1 minut, sau până când usturoiul miroase frumos. Adaugi roşiile cherry până se înmoaie, amestecând ocazional, dar fără să-şi piardă forma, circa 12 minute. Adaugi şi vinul alb, amesteci, lăsând până clocoteşte uşor. Pui şi busuiocul, zeama de lămâie, coaja de lămâie, sare şi piper şi mai ţii 2 minute. Transferi sosul înt-un castron şi dai deoparte.

Cum prepari codul:

Încălzeşti uleiul într-o tigaie neaderentă la foc mediu. Asezonezi ambele părţi ale codului cu sare şi piper. Pui codul în ulei şi prăjeşti până devine maro-auriu, circa 5 minute. Întorci cu grijă peştele pe partea cealaltă şi introduci tigaia în cuptor, unde îl mai ţii 5 minutes, sau până când s-a făcut. Torni sosul de vin cu roşii peste cod şi serveşti imediat.

Sursa foto: https://norecipes.com

Loading...