Conopidă dulce-acrişoară

conopida dulce acrisoara jpeg

Inspirată din bucătăria asiatică, sperîm ca această reţetă s+-ţi fie de ajutor când vrei să impresionezi pe cineva drag.

Ingrediente ½ conopidă, tăiată în bucheţele mici 4 linguri miere 2 căţei usturoi, pisaţi 1 linguriţă pudră de ceapă 1 ½ lingură sos de soia 1 lingură amidon porumb 6 linguri apă rece

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi aşezi grilajul pe mijloc.Pui buchetele de conopidă într-un strat egal pe o foaie de copt. Stropeşte-le cu o lingură de ulei de măsline şi presară cu sare şi piper. Lasă la rumenit în cuptor 10-15 minute sau până începe să se caramelizeze conopida. Le întorci doar o dată.

Între timp, într-o tigaie mică amesteci mierea, usturoiu, pudra de ceapă şi sosul de soia. Lasă să fiarbă la foc mic, amestecând constant.

Amestecă amidonul şi apa într-un vas mic până se dizolvă de tot. Încorporează sosul şi lasă pe foc până se mai îngroaşă, cam 2 minute. Dacă este prea gros, diluează-l cu puţină apă, câte o lingură pe rând. Când s-a făcut conopida, transferă într-un vas mare şi toarnă sosul peste. Amestecă bine. Aşază totul pe foaia de copt şi rumeneşte încă un minut în cuptor. Serveşte preparatul cald!

http://www.theironyou.com/