Iubitorii de “cookies” pur şi simplu vor adora această reţetă, mai ales că se prepară foarte simplu. Cu o textură uşor crocantă la exterior şi moale la interior, aceşti biscuiţi sunt ideli pentru a fi consumaţi dimineaţa, la cafea, sau ori de câte ori ai pofta de ceva dulce. Până şi cei mai pretenţioşi şi pofticioşi membri ai familiei tale vor fi încântaţi de acest desert.

Ingrediente Cookies cu ciocolată

 

  • 2 ¼ căni făină
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ linguriţă sare
  • 1 ceaşcă unt topit
  • ¾ cană zahar vanilat
  • ¾ cană zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 esenţă vanilie
  • 100 g bucăţele de ciocolată cu lapte
  • 1 ceaşcă nuci mărunţite (opţional)

Citeşte şi: Gustări din iaurt şi unt de arahide

Mod de preparare

  1. Într-un bol înalt, amestecaţi făina, praful de copt şi sarea.
  2. Într-un alt bol, amestecaţi untul topit şi zahărul până când acesta se dizolvă complet. Folosiţi mixerul la viteză medie sau amestecaţi cu lingura aproximativ 1 minut.
  3. Bateţi oule, adăugaţi vanilia, untul cu zahărul şi amestecul cu făina, în pulbere, penru a evita colcoloaşele. Aluatul trebuie să fie neted. Adăugaţi apoi ciocolata şi nucile şi încorporaţi în aluat.
  4. Pe o tavă, puneţi hârtie de copt. Încălziţi cuptorul la 200C. Împărţiţi aluatul în bile de dimensiunea unei acadele, pe care apoi să le presaţi cu mâna pentru a obţine biscuiţii. Se pun pe tavă, se bagă la cuptor şi se lasă aproximativ 8-10 minute până se rumenesc.
  5. Se lasă la răcit jumătate de oră, apoi se pot servi.

Citeşte şi: Gogosi pufoase la cuptor

Poftă bună!

 

Loading...