Îi mulţumim cititoarei noastre fidele, Adelina Săndulescu din Bucureşti, pentru această delicioasă reţetă de gogosi pufoase la cuptor.

Gogoşi pufoase la cuptor

 

Ingrediente

 
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 500 g făină
  • 230 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 plic drojdie uscată
  • zahăr pudră, pentru decor
  • coajă rasă de portocală sau de lămâie
 

Mod de preparare

 
1. Pui într-un bol făina amestecată cu drojdia. Faci o gropiţă în mijloc şi adaugi oul bătut, zahărul, coaja de portocală sau de lămâie, laptele călduţ şi jumătate din cantitatea de unt. Frămânţi aluatul şi când începe să devină omogen, încorporezi în el restul de unt şi sarea. Frămânţi continuu până obţii un aluat care nu se mai lipeşte de degete. Îl laşi să dospească, acoperit, la loc cald, aproximativ o oră.
2 Presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul în foaie de 1 cm. Decupezi gogoşile cu o formă rotundă sau cu gura unui pahar, le aşezi într-o tavă tapetată şi le mai laşi la crescut încă o oră.
3 Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, 20 de minute. După ce s-au răcit le decorezi cu zahăr pudră.
Loading...