Cornuleţe cu gem

2 cornulete jpg jpeg

Dacă eşti la dietă, poţi savura dulciurile preferate în varianta cu îndulcitor. Sunt delicioase!

Dificultate medie / Preparare: 40 minute / 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat:

375 g făină

75 g îndulcitor

250 g unt moale

2 gălbenuşuri

1 praf de sare

coajă de lămâie, după gust

1 praf de bicarbonat

Pentru umplutură:

gem de cireşe fără zahăr, după gust

100 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Cerni făina pe o planşetă, faci o gropiţă în mijloc şi pui îndulcitorul, untul, gălbenuşurile, sarea, coajă de lămâie şi bicarbonatul. Frămânţi bine aluatul, îl împarţi în trei bucăţi şi le întinzi în foi rotunde potrivite ca grosime, apoi le tai în 8 pătrate.

Amesteci gemul cu nuca şi pui umplutura pe partea exterioară a fiecărei bucăţi de aluat şi rulezi din afară spre interior. Aşezi cornuleţele într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor până se rumenesc.

FOTO: Profimedia