O reţetă apetisantă, cotletul de porc cu cartofi la cuptor te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

900 g cotlet de porc

60 ml ulei

3 linguri oţet

10 căţei de usturoi, zdrobiţi

1 mână de frunze de rozmarin

700 g cartofi

sare

piper

Mod de preparare – Cotlet de porc cu cartofi la cuptor

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Ungi o tavă cu puţin ulei. Dai la blender oţetul, usturoiul, uleiul, frunzele de rozmarin, sare şi piper, după gust, până obţii un sos omogen. Păstrezi o treime din el.

Aşezi carnea în tavă, o ungi cu sosul, apoi o dai la cuptor 15 minute. Speli bine cartofii, îi tai bucăţele şi îi amesteci cu sosul păstrat. Îi pui în tavă lângă cotlet şi mai ţii în cuptor încă 45-50 de minute, până ce carnea este bine pătrunsă. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://diethood.com

Loading...