Mulţumim Paulei Iulia Pesteşan din localitatea Pecica judeţul Arad pentru această reţetă.

Ingrediente
1 kg cotlet de porc cu os
1 capatana de usturoi
ulei
ierburi aromate oregano macinat
busuioc
cimbru
coriandru macinat
sare
piper
morcovi
1 ceapa rosie
1 pahar de vin

Mod de preparare

Morcovii se curata se taie in patru si se pun la fiert in apa in care adaugi putina sare si se lasa la fiert pe jumatate .

Cotletul se taie felii cu os cu tot si se impaneaza cu catei de usturoi curatat. Se freaca cu sare si piper se acopera cu folie si se pune la frigider pentru cateva ore.

Dupa care fiecare felie se unge cu putin ulei si se trec prin amestecul de ierburi aromate. Se asaaza cotletul intr-o tava, se toarna vinul si putina apa. Se acopera cu folie si se pune in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Dupa care se scoate din cuptor se asaza morcovii si rondelele de ceapa. Se pune din nou folia si se lasa inca 30 minute dupa care se indeparteaza folia si se lasa pana se rumeneste . Se serveste cu piure de cartofi sos de rosii, urzica sau spanac.

Loading...