Combinând câteva arome şi stiluri de a găti, această cină rapidă explodează de arome. E gata în 20 de minute şi poate fi servită cu orez sau cuscus, quinoa sau chiar paste.

 

Ingrediente:

280 g cuscus
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mică
1 cutie de roşii la conservă cubuleţe
100 g măsline fără sâmburi
1 pahar de vin alb sec
sare
piper
500 g creveţi decorticaţi
1 legătură pătrunjel
1 lămâie

Mod de preparare creveţi cu roşii şi măsline:

Găteşte cuscusul conform instrucţiunilor de pe pachet. Pune o cratiţă pe foc şi adaugă o lingură de ulei de măsline, ceapa tocată mărunt şi amestecă din când în când până se găteşte, cam 5 minute. Adaugă roşiile, măslinele, vinul, sare şi piper. Lasă la fiert şi mai amestecă ocazional până ce se îngroaşă sosul. Adaugă creveţii şi găteşte până aceştia sunt perfect făcuţi, cam 4-5 minute. Pune cuscus pe farfurie apoi deasupra creveţi şi sos. Serveşte cu pătrunjel deasupra şi zeamă de lămâie. 

Loading...