Crocanţi la exterior, suculenţi la interior, aceşti creveţi în crustă panko sunt gustarea ideală pentru o petrecere. Chef Marian Ion, de la Berăria H din Bucureşti, ne-a împărtăşit reţeta pentru acest preparat.
 
Ingrediente
  • 3 creveţi mari, întregi
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri pesmet panko
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ulei, pentru prăjit
  • 30 g salată iceberg
  • lămâie, pentru decor
  • 2 roşii cherry

Pentru guacamole

  • 1 avocado
  • 2 căţei usturoi
  • zeama de la ½ lămâie
  • 4 crenguţe coriandru
  • sare

Pentru ceapa marinată

  • ½ ceapă roşie
  • 1 linguriţă miere
  • 2 linguriţe oţet 
  • ¼ linguriţă coriandru boabe
Mărunţeşti ceapa, apoi o marinezi 30 de minute cu miere, oţet şi boabe de coriandru.
 
Îndepărtezi coaja şi sâmburele de la avocado şi pasezi miezul, apoi adaugi zeama de lămâie, usturoiul zdrobit şi coriandrul tocat. Potriveşti gustul de sare.
 
Cureţi creveţii de carapace, dar fără să le îndepărtezi capetele. Îi treci prin făină, ou bătut cu sare şi piper, apoi prin pesmet panko şi îi prăjeşti în baie de ulei până devin aurii. Îi scoţi pe şerveţele absorbante. 4Într-un pahar sau într-un bol, pui un strat de salată iceberg tăiată fâşiuţe, apoi unul de guacamole. Adaugi ceapa marinată, roşiile cherry tăiate cubuleţe şi înfigi creveţii. Decorezi cu o felie de lămâie. 
 
FOTO: Sorin Stana
Loading...