Să ai un meniu echilibrat te va ajuta să-ţi păstrezi sănătatea, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci această reţetă de peşte la cuptor.

Peşte la cuptor - ingrediente necesare:

- un kilogram de peşte - păstrăv, crap, şalău
- o lămâie
- un fir de praz
- doi morcovi
- o rădăcină de pătrunjel
- patru cartofi
- două linguri de ulei
- mărar şi pătrunjel verde
- trei căţei de usturoi
- sare şi piper, după gust

Peşte la cuptor - mod de preparare:


Ca să găteşti această reţetă delicioasă trebuie să cureţi peştii de solzi, branhii şi intestine, după care să-i speli bine şi să-i tai bucăţi. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie şi condimentează cu sare şi piper.

Între timp, curăţă şi spală prazul şi usturoiul, iar apoi căleşte-le într-o tigaie încinsă. Stinge totul cu apă, iar apoi fierbe totul timp de cinci minute.

Ulterior, adaugă morcovii, pătrunjelul şi cartofii tăiaţi sub formă de cubuleţe şi pune toate legumele într-o tavă încinsă. Condimentează cu sare şi piper, iar apoi adaugă bucăţile de peşte.

Lasă la cuptor pentru 40 de minute, iar apoi serveşte preparatul cald, cu multă verdeaţă.

Poftă bună! 

Loading...