Cum faci cel mai bun peşte la cuptor. Reţeta pe care trebuie să o încerci

1 peste jpg jpeg

Să ai un meniu echilibrat te va ajuta să-ţi păstrezi sănătatea, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci această reţetă de peşte la cuptor.

Peşte la cuptor - ingrediente necesare:

- un kilogram de peşte - păstrăv, crap, şalău - o lămâie - un fir de praz - doi morcovi - o rădăcină de pătrunjel - patru cartofi - două linguri de ulei - mărar şi pătrunjel verde - trei căţei de usturoi - sare şi piper, după gust

Peşte la cuptor - mod de preparare:

Ca să găteşti această reţetă delicioasă trebuie să cureţi peştii de solzi, branhii şi intestine, după care să-i speli bine şi să-i tai bucăţi. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie şi condimentează cu sare şi piper.

Între timp, curăţă şi spală prazul şi usturoiul, iar apoi căleşte-le într-o tigaie încinsă. Stinge totul cu apă, iar apoi fierbe totul timp de cinci minute.

Ulterior, adaugă morcovii, pătrunjelul şi cartofii tăiaţi sub formă de cubuleţe şi pune toate legumele într-o tavă încinsă. Condimentează cu sare şi piper, iar apoi adaugă bucăţile de peşte.

Lasă la cuptor pentru 40 de minute, iar apoi serveşte preparatul cald, cu multă verdeaţă.

Poftă bună!