Toată lumea iubeşte bomboanele Raffaello, motiv pentru care ne-am gândit să îţi prezentăm o reţetă delicioasă pentru a le face în casă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar rezultatul promitem că te va surprinde.

Ingrediente:

500 de grame de lapte praf
200 de grame de unt de 80% grăsime,
200 de grame de zahăr pudră,
100 de grame de nucă de cocos fulgi
1 lingură mare de smântână
alune de pădure în funcţie de câte bomboane faci


Mod de preparare: 


Se amestecă laptele praf cu zahărul şi cu nuca de cocos. Se poate folosi şi un blender, dar merge şi cu o lingură. Untul se lasă înainte la temperatura camerei şi se adaugă peste ingredientele uscate.

Cu ajutorul unui blender, ingredientele se vot pătrunde mai repede şi mai uşor. Dar nu este nicio problemă dacă se prepară şi cu mâna. La final se adaugă şi smântâna şi se amestecă bine de tot. În cazul în care aluatul este prea moale, se mai reglează cu lapte praf sau nucă de cocos, depinde de gusturile fiecăruia. Se mai poate adăuga şi biscuite ras. Dacă este un aluat prea tare, se mai adaugă smântână.

Apoi, alunele, migdalele sau fisticul se îmbracă cu aluatul proaspăt făcut. Se tăvălesc prin fulgi de nucă de cocos şi se pun la rece pe un platou. Se păstrează o distanţă de 2 cm între bomboane. Se pot lăsa şi aşa simple, sunt la fel de delicioase.

La această reţetă de bomboane Raffaello de casă se mai pot adăuga şi napolitane cu cremă de vanilie sau ciocolată albă sau ambele. Oricum, ele sunt la fel de bune şi fără aceste ingrediente, mai ales dacă le faceţi pentru cei mici din familie. Simplu, rapid şi eficient, o reţetă excelentă şi nişte bomboane care va încânta pe toată lumea. Poftă bună!
 

Loading...