N-ai timp de stat în bucătărie, dar parcă ai mânca ceva dulce, preparat în casă. Acest desert este gata imediat, iar gustul este unul desăvârşit. Cupele cu ciocolată şi vanilie sunt de fapt creme fine, cu gust puternic dat de păstaia de vanilie şi de bucăţile de ciocolată. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute ca să găteşti acest desert.
Ingrediente
 
  • 6 cani de lapte integral (1,5 litri)
  • 7 gălbenuşuri de ou
  • 7 linguri de zahăr vanilat (105 g)
  • 2 linguri de amidon de porumb (25 g)
  • ½ cană de chipsuri de ciocolată (100 g)
  • 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare
 
Se toarnă laptele (5 căni) într-un vas şi se încălzeşte până când aproape dă în clocot. Se ia de pe foc, se adaugă nişte vanilie şi se lasă la răcit. 
 
Turnaţi amidonul de porumb cea de-a 6-a cană cu lapte şi amestecaţi bine. Laptele trebuie să fie cald sau la temperatura camerei.
 
Într-un bol adânc şi mare, bateţi zahărul vanilat şi gălbenuşurile de ou până obţineţi o textură spumoasă. Adăugaţi laptele cu vanilia şi peste se toarnă amestecul de lapte şi amidon până începe să se îngroaşe. Când crema este suficient de groasă, în jumătate din ea şi adaugă chipsurile de ciocolată. Dacă doriţi, le puteţi topi la foc mic, astfel încât să obţineţi crema de ciocolată.În acest moment veţi avea jumătate de cantitate de cremă de vanilie şi jumătate de ciocolată sau cu chipsuri de ciocolată.
 
Apoi, luaţi câteva mini ceşti şi începeţi să turnaţi crema de ciocolată şi apoi crema de vanilie. Faceţi-o cu atenţie, astfel încât culorile să nu se îmbine.
 
Lăsaţi să se răcească la temperatura camerei şi daţi-le la frigider.
 
Poftă bună! 
Loading...