Ce poate fi mai savuros în zilele toride de vară decât un desert proaspăt, făcut la rece? Încearcă şi tu această reţetă de prăjitură fără coacere. Se prepară şi se consumă cu uşurinţă!
Ingrediente
Pentru blat:

● 250 g biscuiţi
● 70 g unt topit
● 4 linguri lapte
● 200 g pişcoturi
Pentru crema de ciocolată
● 100 g ciocolată neagră
● 280 g brânză cremoasă
● 1 plic zahăr vanilat
● 80 g zahăr pudră
● 10 g gelatină
● 100 ml apă
● 350 ml frişcă lichidă
● 1 praf sare
Pentru crema de cafea
● 250 ml lapte
● 200 ml cafea tare
● 200 ml frişcă lichidă
● 15 g gelatină
● 2 albuşuri
● 150 g zahăr
● 4 linguri amidon de porumb
● 100 g fulgi de ciocolată
Pentru decor:
● fulgi de ciocolată albă
● boabe de cafea

Pentru blat, dai prin blender biscuiţii, apoi îi amesteci cu untul şi cu laptele. Aşezi pişcoturile unul lângă altul într-o tavă cu pereţi detaşabili, răstorni blatul, îl nivelezi şi o dai la frigider.
Între timp, pregăteşti crema de cio­colată. Hidratezi gelatina în apă. Baţi frişca rece până devine cremoasă. Mi­xezi brânza cu zahărul pudră, cu zahă­rul vanilat şi cu sarea. Topeşti ciocolata, o laşi să se răcoarească, apoi o torni în amestecul de brânză. Topeşti gelatina pe baie de aburi, o omogenizezi în cremă şi o întinzi peste blatul de biscuiţi. Dai tava din nou la frigider o oră.
Pentru crema de cafea, pui laptele la încălzit. Amesteci zahărul cu gela­tina preparată conform indicaţiilor de pe pachet, cu amidonul şi cu cafeaua. Adaugi laptele fierbinte şi aşezi ames­tecul pe foc până se îngroaşă. Baţi albuşurile spumă, apoi le încorporezi în crema fierbinte. La final, adaugi frişca bătută şi fulgii de ciocolată. Răstorni crema de cafea peste cea de ciocolată şi netezeşti. Decorezi prăji­tura cu ciocolată albă şi cu boabe de cafea şi o dai la frigider până în mo­mentul servirii

Loading...