Kaiserschmarrn sau clătita fărâmiţată este o reţetă tradiţional austriacă, numindu-se şi „desert imperial”. Se poate servi cu dulceaţă sau compot şi se poate orna cu zahăr pudră.

Ingrediente 

  • 4 albuşuri
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri unt topit
  • 500 ml lapte 
  • 250 g făină 
  • 1 praf de sare 
  • 2 linguri zahăr brun 
  • 1 linguriţă extract vanilie 
  • 50 g stafide 
  • 3 linguri rom 
  • 1 lingură unt, pentru tigaie 
  • 1 plic zahăr pudră, pentru decor 

Mod de preparare

Într-un bol, pui stafidele şi torni romul. Dai deoparte. 

În alt bol mai mare, spargi şi mixezi albuşurile spumă (tare). Adaugi gălbenuşurile, untul topit, zahărul brun, extractul de vanilie şi praful de sare. Mixezi uşor până se încorporează ingredientele. 

Adaugi treptat (alternativ) făina şi laptele. Mixezi până obţii o compoziţie finală de clătite. Textura trebuie să fie potrivită, nici prea subţire şi nici prea groasă. 

Încingi o lingură cu unt în tigaie. După ce s-a topit, torni întreaga compoziţie, apoi presari stafidele înmuiate în rom. Laşi clătita să se rumenească pe fiecare parte. Cu o spatulă de lemn sau cu o furculiţă, rupi clătita în bucăţi mici. 

Serveşti desertul lângă compot sau dulceaţă şi îl decorezi cu zahăr pudră.

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Melcişori cu stafide

Loading...